پسته شرکت پسته خندان کرمان دارای شاخص گلیسمی پایینی است، بنابراین پس از خوردن آن باعث افزایش شدید قند خون نمی شود.
در یک مطالعه کوچک بر روی 10 نفر، خوردن پسته با خوردن یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات، مانند نان سفید، قند خون بالا را کاهش داد.
محققان پیشنهاد می کنند که این یکی از راه هایی است که آجیل خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
برای افراد مبتلا به دیابت، مطالعه دیگری نشان می دهد که خوردن پسته به عنوان میان وعده برای سطوح قند خون، فشار خون، چاقی و نشانگرهای التهاب مفید است.
پسته به دلیل داشتن فیبر بالا ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
دانشمندان این موضوع را در تحقیقات سال 2017 نشان دادند که نشان داد برشته کردن آجیل تأثیری بر مزایای سلامتی آنها در رابطه با سلول های سرطانی روده بزرگ ندارد.
این متاآنالیز از 17 کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده، اثرات خوردن پسته را بر نشانگرهای سلامت متابولیک بررسی کرد.
کارآزماییها در مجموع شامل 940 نفر با میانگین سنی 22 تا 60 سال بودند.
شرکت کنندگان دیس لیپیدمی، سندرم متابولیک، پیش دیابت، اختلال نعوظ داشتند یا به عنوان “سالم” در نظر گرفته شدند.
آزمایشها 2 تا 24 هفته به طول انجامید و مصرف پسته 25 تا 126 گرم در روز را مورد آزمایش قرار داد.
شرکتکنندگان از رژیمهای غذایی مختلف، از جمله رژیم غذایی معمول، رژیمهای کمچرب و دستورالعملهای غذایی انجمن قلب آمریکا پیروی کردند.
در بیشتر آزمایشها، پسته جایگزین غذاهایی با محتوای کالری مشابه، مانند چوب شور، چیپس سیبزمینی، کوکیها، چربیها و روغنها شد.
نتایج بررسی شده عبارت بودند از BMI، دور کمر، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، تری گلیسیرید، HDL-C و قند خون ناشتا.
مصرف پسته باعث کاهش فشار خون سیستولیک، تری گلیسیرید و قند خون ناشتا و افزایش HDL شد.
پسته BMI، دور کمر یا فشار خون دیاستولیک را تغییر نداد.