در یک مطالعه، داوطلبان حدود سه و نیم اونس در روز از دو نوع مختلف خرما همچون خرما شاهانی جهرم خوردند.
در پایان ماه، محققان دریافتند که افزودن خرما به طور قابل توجهی بر شاخص توده بدنی (BMI)، کلسترول تام، یا سطح کلسترول LDL یا HDL آزمودنیها تأثیر نمیگذارد.
مهمتر از آن، محققان خاطرنشان کردند که سطح گلوکز و چربی خون ناشتا پس از خوردن هیچ یک از خرما افزایش نمی یابد برعکس، درصد لیپیدهای خون کاهش یافت.
دانشمندان به فواید خرما، توانایی آن در بهبود عملکرد مغز اضافه کردند. این خاصیت بالقوه به آنتی اکسیدان های شناخته شده برای کاهش التهاب در مغز، از جمله فلاونوئیدها نسبت داده می شود.
مطالعات نشان داده اند که خرما در کاهش نشانگرهای التهابی در مغز مانند اینترلوکین مفید است، زیرا سطوح بالای آن با افزایش خطر بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر مرتبط است.
علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داده است که خرما در کاهش فعالیت پروتئینهای بتا آمیلوئید که میتوانند پلاکهایی در مغز ایجاد کنند، مفید است.
هنگامی که پلاک ایجاد می شود، ممکن است ارتباط بین سلول های مغزی را مختل کند که در نهایت می تواند منجر به مرگ این سلول ها و بیماری آلزایمر شود.
در این زمینه، لازم به ذکر است که نیاز به مطالعات انسانی برای تایید نقش خرما در سلامت مغز وجود دارد.
فواید خرمای خشک در ذخایر بزرگ آهن آن نیز مشهود است. میزان بالای آهن و کربوهیدرات موجود در خرمای خشک می تواند سطح انرژی را در بدن افزایش دهد.
خرما سرشار از پتاسیم است که الکترولیت مورد نیاز بدن برای داشتن قلب سالم است همچنین پتاسیم به ساخت عضلات و پروتئین در بدن کمک می کند.
چگونه می توانید از فواید خرما بهره مند شوید؟
خرما را می توان مانند کشمش به صورت تازه یا خشک مصرف کرد. مردم همچنین می توانند با هدف بهره مندی از فواید خرما، آنها را به انواع غذاهای شیرین یا خوش طعم اضافه کنند.